Καθώς τα περιστατικά καρκίνου αυξάνονται συνεχώς, ο αγώνας ενάντια στη νόσο γίνεται προσωπική υπόθεση – όχι μόνο για τους ασθενείς και τους οικείους τους, αλλά και για εκείνους που είναι αφοσιωμένοι στην αντιμετώπιση του καρκίνου και στην ανακάλυψη νέων θεραπειών.
Παγκοσμίως, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία (2018) σημειώθηκαν 18,1 εκατομμύρια νέα περιστατικά ασθενών με καρκίνο, ενώ 9,6 εκατομμύρια ασθενείς απεβίωσαν εξαιτίας της νόσου.1
Η εκτίμηση είναι ότι το 2040 τα νέα περιστατικά ασθενών με καρκίνο παγκοσμίως θα ξεπεράσουν τα 29,5 εκατομμύρια.2
Οι πέντε πιο συχνές μορφές καρκίνου παγκοσμίως3:
Παγκοσμίως η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο είναι ο καρκίνος του πνεύμονα3
Στη χώρα μας με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία το 2018 τα νέα περιστατικά ασθενών με καρκίνο υπολογίζονται σε 67.401 και οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου σε 33.2884
Οι πέντε πιο συχνές μορφές καρκίνου4 είναι του:
Σήμερα, κάθε μέλος της ομάδας μας εργάζεται με στόχο να επιταχύνει την διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων και να επισπεύσει την αξιοποίηση νέων προσεγγίσεων για τη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο.
«Στην MSD δουλεύουμε με στόχο να μετατρέψουμε την επιστημονική γνώση σε καινοτόμες ογκολογικές θεραπείες προς όφελος των ασθενών. Στην προσπάθειά μας αυτή στηριζόμαστε στην εμπιστοσύνη των επαγγελματιών Υγείας, με επίκεντρο το αδιάκοπο επιστημονικό ενδιαφέρον».
Μαίρη Λαμπρούση, Επικεφαλής τμήματος ΟγκολογίαςH εκστρατεία ενημέρωσης κοινού γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα πραγματοποιήθηκε για να παρακινήσει -κυρίως τα άτομα υψηλού κινδύνου- να συμβουλευτούν τον γιατρό τους προκειμένου να υποβληθούν στις προβλεπόμενες διαγνωστικές εξετάσεις.
Οι καπνιστές δεν φαίνονται με μια ματιά, όπως και ο καρκίνος του πνεύμονα σε αρχικό στάδιο.5
Υπογραμμίζοντας ότι όπως οι καπνιστές, έτσι και ο καρκίνος του πνεύμονα σε αρχικό στάδιο, δεν φαίνονται με μια ματιά, η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού αναδεικνύει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην προσπάθεια αντιμετώπισης μιας εκ των πιο σοβαρών μορφών καρκίνου.
Η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών, ΚΕΦΙ.
Μάθετε περισσότεραΤην δεκαετία του 1950, οι ερευνητές υποστήριζαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα «περιφρουρεί» τον ανθρώπινο οργανισμό, με σκοπό να εντοπίζει και στη συνέχεια να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Νωρίτερα, το ερευνητικό ενδιαφέρον είχαν προσελκύσει τα καρκινικά κύτταρα, καθώς ο καρκίνος θεωρούνταν γενετική ασθένεια.
Σήμερα, το ερευνητικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο μικρο-περιβάλλον εντός του οποίου αναπτύσσεται ο καρκίνος, συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού συστήματος, μια προσέγγιση γνωστή ως ανοσο-ογκολογία.
Η ανοσο-ογκολογία δύναται να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί θεραπεύουν τον καρκίνο με απώτερο στόχο το μεγαλύτερο όφελος για τους ασθενείς.
το κλινικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 1000 κλινικές μελέτες σε εξέλιξη παγκοσμίως
με το κλινικό μας πρόγραμμα μελετούμε περισσότερους από 30 τύπους καρκίνου
περίπου 50 είναι οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε για την εξέλιξη του κλινικού μας προγράμματος
Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους για να βοηθήσουμε τα άτομα με καρκίνο και τους φροντιστές τους στο δύσκολο ταξίδι τους.
Τελικά, η πρόοδος που συντελείται μέσα από το έργο μας στη θεραπεία του καρκίνου, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς:
... τη συμμετοχή των ασθενών σε κλινικές δοκιμές
... την υποστήριξη και συμμετοχή των γιατρών, που πιστεύουν στη σημασία της προαγωγής της θεραπείας των ασθενών μέσω καινοτόμων κλινικών δοκιμών
... τις οργανώσεις υποστήριξης ασθενών, που στηρίζουν τα άτομα με καρκίνο στο δύσκολο ταξίδι τους
Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενηµέρωση του κοινού και σε καµία περίπτωση δεν µπορούν να αντικαταστήσουν τη συµβουλή ιατρού ή άλλου αρµοδίου επαγγελµατία υγείας.