Hero Image

Αντιμετωπίζουμε τα λοιμώδη νοσήματα με την ελπίδα να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Η παρουσία μας στην μάχη κατά των απειλών που προκαλούν τα Λοιμώδη Νοσήματα στην παγκόσμια υγεία, μετράει περισσότερο από έναν αιώνα. Από την ανάπτυξη ενός εκ των πρώτων αντιβιοτικών έως την καινοτόμο επιστημονική μας έρευνα για τον HIV, στο επίκεντρο των ενεργειών μας βρίσκεται πάντα η πρόληψη και η θεραπεία των ασθενειών που απειλούν τον άνθρωπο και την κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά το έργο μας δεν έχει τελειώσει εδώ.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στην μάχη με τα Λοιμώδη Νοσήματα.1 Είναι χρέος μας απέναντι στην κοινωνία να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες προσεγγίσεις που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο.

35

έτη αφοσίωσης σε ερευνητικές μεθόδους μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της επιδημίας του HIV

1942

το έτος που ξεκινήσαμε την παραγωγή της Πενικιλλίνης “G”

40+

ερευνητικά προγράμματα αντιμικροβιακής επιτήρησης με πρωτοβουλία ανεξάρτητων ερευνητών χρηματοδοτούνται ανά τον κόσμο

Τα Λοιμώδη Νοσήματα αποτελούν μία από τις βασικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, λόγω της πανδημίας του COVID-19 και όχι μόνο. Στην MSD εστιάζουμε στην εντατική έρευνα με στόχο την ανακάλυψη καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων, που προάγουν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών! Όραμα μας οι θεραπευτικές μας λύσεις να συμβάλουν σε μια υγιέστερη κοινωνία.

Βαγγέλης Γραφάκος

Business Unit Director Hospital & Specialty Care

Η εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας κατά του HIV όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει ιδιαίτερα επιτεύγματα κι έτσι σήμερα οι ασθενείς με HIV μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια με ποιότητα ζωής.

Γιώργος Τρίμης

Ιατρικό Τμήμα, επικεφαλής στα Εμβόλια και τα Λοιμώδη Νοσήματα

Previous
Next
HIV: Η ιστορία μας στην καινοτόμο επιστημονική γνώση ενάντια στον HIV συνεχίζεται

Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι ο HIV κάποτε υπήρξε μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις, όταν εκατομμύρια ανθρώπων έχαναν την ζωή τους από την ολέθρια επιδημία του AIDS. Οι επιστήμονες μας τότε ανταποκρίθηκαν στην επείγουσα αποστολή τους να κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν τον ιό, γεγονός που οδήγησε σε πρωτοποριακή ερευνητική δραστηριότητα για τον HIV. Το κίνητρο μας, όμως, παραμένει και το έργο μας συνεχίζεται. Επιλέγουμε να συνεχίζουμε να αναζητούμε νέα επιστημονική γνώση για τον HIV, αφού υπάρχει ακόμη ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη. Aπώτερο στόχο μας αποτελεί η εξάλειψη του ιού.

HIV


Αντιβιοτικά: Συνεχής έρευνα και συμβολή στη βελτίωση της χρήσης των αντιβιοτικών

Ενώ άλλες εταιρίες επιλέγουν να αποσύρονται σταδιακά από την έρευνα και ανάπτυξη αντιμικροβιακών ουσιών, εμείς διαφοροποιούμε την θέση μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας, καθώς γνωρίζουμε πως ο κόσμος μας χρειάζεται.


AMR: Η αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής είναι πιο σημαντική από ποτέ

Από την πρώτη στιγμή της ανακάλυψής τους, τα αντιβιοτικά έχουν επαναπροσδιορίσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και έχουν σώσει αναρίθμητες ζωές σε παγκόσμιο επίπεδο2. Παρ’ όλα αυτά, το ολοένα και αυξανόμενο επίπεδο μικροβιακής αντοχής (AMR) έχει μειώσει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών που έχουμε σήμερα στην διάθεσή μας. Δεν υπάρχει κάποια μονοδιάστατη και απλή απάντηση στο σύνθετο πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής, αλλά δεσμευόμαστε να επενδύσουμε τους πόρους και την τεχνογνωσία μας σε συνεργασία με τους εταίρους μας, για να προσφέρουμε τα αντιβιοτικά για τα οποία υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη, σε αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο. Ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο και η ώρα να δράσουμε είναι τώρα.

Πιστοί στη μακρά παράδοση της εταιρίας μας να προλαμβάνει και να θεραπεύει τα λοιμώδη νοσήματα, είμαστε περήφανοι για τη δέσμευσή μας να επενδύσουμε 100εκ δολλάρια για πάνω από 10 χρόνια, με το νέο χρηματοδοτούμενο σχέδιο δράσης για την μικροβιακή αντοχή. Μέσα από αυτή την συνεργασία ηγέτιδων εταιριών στον χώρο του φαρμάκου, φιλανθρωπικών οργανισμών, Τραπεζών Ανάπτυξης και πολυμερών οργανισμών, στοχεύουμε να γεφυρώσουμε το κενό μεταξύ των καινοτόμων πρώιμων αντιβιοτικών υπό έρευνα και ανάπτυξη και των ασθενών. Τα νέα αντιβιοτικά χρειάζονται επειγόντως. Με αυτό το καινούργιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για έρευνα και ανάπτυξη των αντιβιοτικών, ο συλλογικός μας σκοπός είναι να φέρουμε δύο με τέσσερα νέα αντιβιοτικά στους ασθενείς και τους ιατρούς μέχρι το τέλος της δεκαετίας.3

Μικροβιακή Αντοχή


Έμπολα: Συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε έναν θανατηφόρο ιό

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του ιού Έμπολα το 1976, περιοδικές εξάρσεις του ιού απειλούν την παγκόσμια υγεία. Είμαστε περήφανοι για την συμμετοχή μας στην παγκόσμια συνεργασία τόσο δημοσίων όσο και ιδιωτικών φορέων, που κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις κυβερνήσεων, βιομηχανιών, κοινοτήτων, επιστημόνων, επαγγελματιών υγείας αλλά και καθημερινών ανθρώπων, με κοινό σκοπό την μάχη ενάντια στην θανατηφόρα ασθένεια του Έμπολα.1. Hannah Ritchie and Max Roser (2018) - "Causes of death". Published online at OurWorldInData.org. Retrieved from: 'https://ourworldindata.org/causes-of-death' (Last accessed: June 2022)
2. Μικροβιακή Ανθεκτικότητα και Νοσοκομειακές Λοιμώξεις https://www.moh.gov.cy/moh/moh.nsf/All/6B4121829D8502A5C2257C210026E74 C (Last accessed: November 2022)
3. AMR Action Fund https://www.amractionfund.com/about-us (Last accessed: June 2022)

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενηµέρωση του κοινού και σε καµία περίπτωση δεν µπορούν να αντικαταστήσουν τη συµβουλή ιατρού ή άλλου αρµοδίου επαγγελµατία υγείας.

GR-NON-00717