Hero Image

Η Ζωή στην MSD

Στην MSD, πάντοτε ανακαλύπταμε και θα συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε θεραπείες έχοντας έναν και μόνο απώτερο σκοπό: να προσφέρουμε περισσότερη και καλύτερη ζωή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους μας.

Μάθε περισσότερα παρακάτω

Οι άνθρωποι της MSD διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εκπλήρωση της αποστολής της και για αυτό η εταιρία φροντίζει να παρέχει ένα περιβάλλον που διακρίνεται για την πολυμορφία, την ευημερία, δίνει δυνατότητες για ανάπτυξη καριέρας και καλλιεργεί το πνεύμα του εθελοντισμού.

Επίσης, δεσμευόμαστε να στηρίζουμε τους εργαζομένους μας να παραμένουν υγιείς και να αισθάνονται ασφαλείς, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους. Πιστεύουμε ότι, μόνο όταν οι άνθρωποί μας αισθάνονται ουσιαστικά καλά, σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, μπορούν να αποδώσουν στο υψηλότερο επίπεδό τους. Ως μέρος της δέσμευσής μας να έχουμε ηγετική θέση σε ότι αφορά την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων μας, δημιουργήσαμε το All about You, ένα ολιστικό μοντέλο ευημερίας, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους μας να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Movement

Ο πυλώνας κίνησης (Movement) περιλαμβάνει δωρεάν συνδρομή σε αθλητική δραστηριότητα επιλογής των εργαζομένων, Office Chair Massage σε πλήρως εξοπλισμένο χώρο, κάλυψη της συνδρομής στην εφαρμογή Virgin Pulse App

Fuel

Ο πυλώνας διατροφής (Fuel) περιλαμβάνει καθημερινό πλήρες υγιεινό πρωινό, διαιτολόγο στο γραφείο ή εξ’ αποστάσεως και παροχή υγιεινών σνακ στις συναντήσεις

Balance

Ο πυλώνας εξισορρόπησης (Balance) περιλαμβάνει το Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το Employee Assistant Program, κάλυψη της συνδρομής στην εφαρμογή Calm App, το υβριδικό μοντέλο εργασίας, και τις πρόσθετες ημέρες άδειας σε συνδυασμό με επίσημες αργίες

Prevention

Ο πυλώνας πρόληψης (Prevention) εμπεριέχει προγράμματα όπως το ετήσιο Check-up και την Ασφάλεια Ζωής και Υγείας

01

Καριέρα και εξέλιξη

Η διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης της καριέρας ενός εργαζόμενου απαιτεί χρόνο, δέσμευση, αποφασιστικότητα και αφοσίωση. Στην MSD παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε κάθε εργαζόμενος να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό σημείο της προσωπικής του ανάπτυξης. Μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα συνεχούς επιμόρφωσης και επαγγελματικής καθοδήγησης, αναπτύσσουμε τους ανθρώπους μας και τους εμπιστευόμαστε σε θέσεις αυξημένης ευθύνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, επιδοτούμε την παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ενισχύοντας τη συνεχή πρόσβαση στη γνώση. Επίσης, στην MSD επικροτούμε το θεσμό του Mentoring, αλλά και φιλοξενούμε συχνά επιτυχημένους ανθρώπους σε ανεξάρτητους τομείς, από το παράδειγμα των οποίων εμπνεόμαστε.

02

Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη

Στην ΜSD πρεσβεύουμε ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς και ελεύθεροι να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Αναζητούμε και εκτιμούμε τη διαφορετικότητα σε κάθε έκφανση της, τη σκέψη, την εμπειρία, την εθνικότητα, την ηλικία, το φύλο, καθώς και τις διαφορετικές προσωπικότητες. 47% των εργαζομένων μας είναι γυναίκες, ενώ το πολύ ενεργό Women’s Network της εταιρίας μας υλοποιεί δράσεις με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση τους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αξιοποίηση της διαφορετικότητας οδηγεί την εταιρεία μας με επιτυχία στο μέλλον, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της. Χαιρόμαστε που αυτό το βλέπουμε να γίνεται πράξη και μέσα από την ομάδα του Next Generation Network , η οποία φέρνει νέες ιδέες που μας βοηθούν να προχωράμε μπροστά.

03

Eθελοντισμός

Η καινοτόμος πολιτική εθελοντισμού της MSD σε παγκόσμιο επίπεδο, MSD Gives back , παρέχει σε κάθε υπάλληλο, σε κάθε τοποθεσία δραστηριοποίησης του, την ευκαιρία να διαθέσει έως και 40 ώρες αμειβόμενου χρόνου κάθε έτος, για να βοηθήσει ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής του. Στην MSD Ελλάδας ο εθελοντισμός είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Το 2023, οι εργαζόμενοι της MSD προσέφεραν περισσότερες από 1.600 ώρες εθελοντικής εργασίας.