Η ομάδα εθελοντισμού της MSD οργάνωσε εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Αλίμου.

Save Print

June 11, 2021 9:09 pm +00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνολικά 60 εργαζόμενοι της MSD καθάρισαν την παραλία συμβάλλοντας σημαντικά σε ένα ομορφότερο και υγιέστερο περιβάλλον για τους δημότες.


11 Ιουνίου 2021

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 60 εργαζόμενοι της MSD σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου καθάρισαν την Ελεύθερη Παραλία Αλίμου κάτω από το άγαλμα του Σαράφη. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Life Matters» της MSD στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η MSD αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις που υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, συνεισφέροντας στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που καθόρισε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και που πλέον αποτελούν εθνικούς αλλά και επιχειρηματικούς στόχους κοινωνικής υπευθυνότητας. Την πρωτοβουλία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κ. Στέφανος Διαμαντής.

Η ομάδα εθελοντισμού της MSD ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να υποστηρίξει την περιβαλλοντική αναβάθμιση της παραλίας του Δήμου Αλίμου, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας. Ο μεγαλύτερος όγκος απορριμμάτων που συλλέχθηκαν ήταν αποτσίγαρα και πλαστικά απόβλητα, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων μας. Ο καθαρισμός έγινε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον Covid-19. Οι εθελοντές φορούσαν μάσκες και κρατούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Η MSD προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο τη δυνατότητα προσφοράς εθελοντικής δράσης για 40 ώρες το χρόνο και κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στους τόπους που ζούμε και εργαζόμαστε αλλά και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ώστε να βελτιώνεται η υγεία, το περιβάλλον και η κοινωνική συνοχή. Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι της MSD που επέλεξαν αυτή τη δράση θα συνεχίσουν την κοινωνική τους προσφορά για το υπόλοιπο του έτους και για τα επόμενα χρόνια με δράσεις που θα προσφέρουν στην κοινωνία και θα βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος Alzheimer, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρωτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Τwitter.