«Ημέρα της γυναίκας» – MSD & Women on Top : Συμβάλλοντας στην ισότητα των δυο φύλων, σε ένα κόσμο χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Save Print

March 4, 2022 1:46 pm +00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 Μαρτίου 2022

Η Hμέρα της Γυναίκας έχει ξεχωριστή θέση στην MSD. Ως μια εταιρεία που πρεσβεύει ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, η MSD υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών και αναπτυξιακών προγραμμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση της γυναίκας μέσα στην εταιρεία, την πρόοδο των γυναικών σε ανώτερες βαθμίδες ηγεσίας, την προετοιμασία τους για την ανάληψη κρίσιμων ηγετικών ρόλων αλλά και την επανένταξη τους μετά από μια πιθανή παύση στην καριέρα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι γυναίκες αποτελούν το 46% του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην Ελλάδα υπάρχει ίση εκπροσώπηση των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον. Στο σύνολο της εταιρείας το  47% αποτελείται από γυναίκες και 53% από άνδρες, 54% της ομάδας διοίκησης είναι γυναίκες, και 46% των γυναικών βρίσκεται σε managerial ρόλους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας δήλωσε: «Είναι τιμή μου που εργάζομαι σε μια εταιρεία όπως η MSD η οποία μεριμνά για την ισότητα των φύλων στην εργασία και την ανάπτυξη των γυναικών σε κάθε φάση της καριέρας τους αλλά και της ζωής τους. Γνωρίζω καλά ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ισότητα των δυο φύλων, αλλά σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης για τη δημιουργία ενός κόσμου ελεύθερου από προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις. Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω ότι οι πρωτοβουλίες που υλοποιεί το Women’s Network της εταιρείας μας, συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Στην Ελλάδα, το Women’s Network (WN) της MSD υλοποιεί μια σειρά σημαντικών δράσεων με στόχο την ισότητα στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών, την αποφυγή των διακρίσεων και την ενίσχυση των γυναικών στους πολλαπλούς ρόλους που συχνά καλούνται να υπηρετήσουν. Βασική επιδίωξη του δικτύου είναι η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα διακρίνεται για τις ισότιμες ευκαιρίες που παρέχει σε όλες και όλους. Στο πλαίσιο αυτό η MSD Ελλάδος, συνεργάζεται με το Women On Top και έχει υλοποιήσει με επιτυχία τα Εργαστήρια Ηγεσίας (Leadership labs) τους Κύκλους Ενδυνάμωσης (Circles of Empowerment) και το πρόγραμμα Mentoring.

Στα Eργαστήρια Ηγεσίας, 15 Managers ομάδων συμμετείχαν σε δυο δίωρες συναντήσεις και συζήτησαν για τη διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων, την αποτελεσματική επικοινωνία διαφορετικών ομάδων από απόσταση και την ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς.

Μια ακόμη πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Women on Top, αφορούσε στην διενέργεια των Κύκλων Ενδυνάμωσης. O στόχος των συναντήσεων ήταν η ψυχική ενδυνάμωση των γυναικών, η καλλιέργεια της προσωπικής ανθεκτικότητας, η δικτύωση και η διατήρηση των κοινωνικών σχέσεων κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, καθώς και η ενίσχυση σημαντικών δεξιοτήτων όπως είναι: η αποτελεσματική επικοινωνία, η αυτοφροντίδα και η διαχείριση των πολλαπλών ρόλων και του άγχους.

Το πρόγραμμα Mentoring είχε στόχο την ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών με άλλες γυναίκες εκτός οργανισμού. Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων της MSD, μοιράστηκε τη δική του προσωπική εμπειρία και υποστήριξε γυναίκες που σχεδιάζουν τώρα τα δικά τους επαγγελματικά βήματα.

Τέλος, το Women’s Network έχει υλοποιήσει επίσης με επιτυχία σεμινάρια διαλογισμού (mindfulness) και τη Σχολή Γονέων. Tα σεμινάρια διαλογισμού πραγματοποιήθηκαν από την «One breath», κράτησαν συνολικά έξι εβδομάδες, ενώ οι γυναίκες και οι άντρες που το παρακολούθησαν δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι. Η Σχολή Γονέων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής» διήρκησε ένα χρόνο και οι εργαζόμενοι γονείς της MSD εξοικειώθηκαν μεταξύ άλλων σε θεματικές ενότητες όπως διαδίκτυο και εφηβεία, έκφραση σεξουαλικότητας, διατροφή και εφηβεία κ.α

«Μέλημα μας καθημερινά είναι να παρέχουμε στους εργαζόμενους μας την καλύτερη δυνατή εργασιακή εμπειρία καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας τους στην MSD. Μας τιμά η ίση εκπροσώπηση των φύλων και το γεγονός ότι η MSD έχει αναγνωριστεί με HRaward “Best Workplace Diversity & Inclusions Strategy». Για το Women’s Network μίλησε η Σταυρούλα Κοτταρίνου Business Operations Lead της MSD αλλά και Leader του δικτύου η οποία τόνισε ότι «το όραμα του WN είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο οι γυναίκες αισθάνονται άνετα να εκφραστούν, να δημιουργήσουν αλλά και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Να ακουστεί η φωνή τους αλλά και να τιμηθούν οι επιτυχίες τους».

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος Alzheimer, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρωτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Τwitter , στο linkedin , στο youtube , και σε facebook & Instagram για ότι αφορά τον τομέα των εμβολίων.