Η MSD στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη «The Most Sustainable Companies 2022»

Save Print

February 21, 2022 11:30 am +00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Φεβρουαρίου 2022

TheMostSustainable2022

Η MSD συγκαταλέγεται στη λίστα των «The most sustainable companies 2022» για την εφαρμογή πρωτοβουλιών και στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί στην Ελλάδα. Η MSD συμμετείχε στην πρωτοβουλία Sustainability Performance Directory 2022 του Οργανισμού Quality Net Foundation και αναδείχθηκε ανάμεσα στις 31 επιχειρήσεις που δημιουργούν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Κριτήριο στάθηκαν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει στους άξονες Πρόσβαση στην Υγεία, Κοινωνία, Περιβάλλον και Εργαζόμενοι οι οποίοι και εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Life Matters».

Αναφορικά με την πρόσβαση στην υγεία,η ΜSD, φροντίζει να υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, υλοποιεί καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη νοσημάτων και υποστηρίζει δράσεις ασθενών. Για παράδειγμα το 2020, αντιλαμβανόμενη την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα  και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και την ενίσχυση του συστήματος υγείας, η MSD προχώρησε σε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας. Το ποσό της δωρεάς διατέθηκε για την αγορά ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού πάσης φύσεως και μέσων ατομικής προστασίας στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου COVID-19.

Από το 2017 υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τη σημασία του εμβολιασμού κατά του HPV και για τον εμβολιασμό έναντι του έρπητα ζωστήρα. Επιπλέον η MSD υποστηρίζει τις δράσεις των Ενώσεων Ασθενών και μεταξύ άλλων στηρίζει την πρωτοβουλία της ΕΛΟΚ, All.Can, το Δικαίωμα μου από το Κ.Ε.Φ.Ι και το HPV Alliance Greece.To All.Can αποτελεί την Ευρωπαϊκή διεπιστημονική Πλατφόρμα που έχει στόχο την βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων των ασθενών με καρκίνο και τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι , με τίτλο Δικαίωμα μου, προσφέρει  έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά των ασθενών με καρκίνο και τις οικογένειες τους.

H Ελληνική Συμμαχία κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων –HPVAllianceGreece(HPV) είναι η σύμπραξη τριών Συλλόγων Ασθενών, του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας, «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, γυναικών και αντρών, γονέων και μη, καθώς και των φορέων υγείας σχετικά με τον HPV, τις παθήσεις που αυτός προκαλεί και τη σημασία της πρωτογενούς και  δευτερογενούς πρόληψης.

To 2021 ξεκίνησε η υλοποίηση μιας νέας πρωτοποριακής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας με τίτλο «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ» η οποία στόχευσε στην ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με το κάπνισμα αλλά και γενικότερα το ευ ζην. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε σε ψηφιακή πλατφόρμα από τον Οργανισμό Quality Net, έχοντας την επιστημονική αιγίδα της ΕΟΠΕ και την υποστήριξη της MSD. Είχε απήχηση σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος και πέτυχε να ενημερώσει μαθητές και γονείς για θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης, τη φιλία & κοινωνική συναναστροφή.

Εξίσου μεγάλο είναι το έργο που επιτελεί η εταιρία σε θέματα εθελοντισμού, όπου κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι αφιερώνουν περισσότερες από 1500 ώρες σε δράσεις εθελοντισμού, βοηθώντας ΜΚΟ, Δήμους και ευρύτερα Οργανισμούς που καλύπτουν ανάγκες ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.  Κάθε χρόνο η MSD στηρίζει περισσότερους από 15 Οργανισμούς.

Στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, η MSD σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δεσμευτεί:

  • Μέχρι το 2025, να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις λειτουργικές της εγκαταστάσεις, αυξάνοντας την ενεργειακή της απόδοση και εφαρμόζοντας βιώσιμα οικοδομικά πρότυπα
  • Μέχρι το 2030, να μειώσει τις εκπομπές αερίων από την εμπορική της δραστηριότητα κατά  τριάντα τοις εκατό 30%

Στην Ελλάδα η MSD δεν έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις αλλά υλοποιεί πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, το RecycleTogether με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, την μείωση του όγκου αποβλήτων και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Ειδικότερα, στόχος της εταιρίας στην Ελλάδα, είναι η μείωση των απορριμμάτων που παράγονται από τη δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς και η ορθή διαχείριση εκείνων που προκύπτουν, μέσα από την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, ώστε να αξιοποιούνται και να μην καταλήγουν στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων).

Η εταιρική ευθύνη στην MSD αγκαλιάζει και το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρίας, τους ίδιους τους ανθρώπους της. Δομικό χαρακτηριστικό της MSD, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της είναι η καλλιέργεια μιας ποικιλόμορφης και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρας που αγκαλιάζει τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και εκτιμά τη συμβολή του κάθε ατόμου στην εξέλιξη της εταιρίας. H MSD διακρίνεται για ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την πολυμορφία τη διαφορετικότητα και την ευημερία, που δίνει δυνατότητες για συνεχή μάθηση, ανάπτυξη καριέρας και φροντίζει για την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.  Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα φροντίδας των εργαζομένων της MSD αποτελεί το πρόγραμμα LIVEIT, το οποίο φροντίζει να καλύπτει τις ανάγκες σωματικής και ψυχικής υγείας και στηρίζει τους εργαζόμενους στην φροντίδα που πρέπει να δείχνουν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Το πρόγραμμα ανανεώθηκε πρόσφατα για να καλύπτει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πανδημίας.

H MSD Ελλάδος έχει πιστοποιηθεί ως Great Place to Work ενώ πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως Top Employer από το Top Employer Institute.

Η λίστα με τις 31 επιχειρήσεις, δημοσιεύεται εδώ
Sustainability Performance Directory (sustainablegreece2020.com)

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος Alzheimer, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρωτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Τwitter , στο linkedin , στο youtube , και σε facebook & Instagram για ότι αφορά τον τομέα των εμβολίων.