Η MSD Ελλάδος στο IX Delphi Economic Forum

Save

April 19, 2024 10:28 am ET

Η Agata Jakoncic, Managing Director, και η Αθηνά Σταύρου, HR Director, της MSD Greece, Cyprus & Malta συμμετείχαν στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε στις 10-13 Απριλίου 2024, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και στο ξενοδοχείο «Αμαλία» με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλo τον κόσμο.

Η θεματολογία της φετινής διοργάνωσης ήταν εστιασμένη σε πέντε θεματικούς πυλώνες, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη πτυχή του εξελισσόμενου κόσμου μας (Γεωπολιτική, Κλίμα, Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση, Μέλλον, Κοινωνία).

Η Agata Jakoncic συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα “Valuing Innovation: Challenges for the Greek Healthcare System & Opportunities for Growth” (στο οποίο έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Κωνσταντίνος Παναγούλιας και η Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος Βασιλική Ραφαέλα Βακουφτσή) ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «χωρίς την καινοτομία σήμερα δεν θα επιβίωνε το ένα τρίτο των ασθενών με καρκίνο. Πολλοί άνθρωποι πλέον με καρκίνο δεν πεθαίνουν, όπως συνέβαινε πριν από 20 χρόνια».

Η ίδια εξήγησε πως οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτόμες προσεγγίσεις οδηγούν σταθερά και γοργά στην εξατομικευμένη ιατρική,  η οποία είναι πολύ σημαντική για τους ογκολογικούς ασθενείς. «Καινοτομία σημαίνει ότι παρέχουμε τη σωστή θεραπεία στον σωστό ασθενή, τη σωστή στιγμή», είπε τονίζοντας πως το όφελος για την κοινωνία και την οικονομία είναι μεγάλο.

Ενώ στη πάνελ με θέμα “Social Inequalities in Health and the Impact on Cancer” (στο οποίο έλαβαν μέρος ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας, ο Διευθυντής Έρευνας του Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών Βύρων Κοτζαμάνης, η Καθηγήτρια Οικονομικών του Παντείου Πανεπιστημίου Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΛΛΟΚ Γιώργος Καπετανάκης), η Agata Jakoncic αναφέρθηκε στις προληπτικές παρεμβάσεις υγείας που πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, ως ένα πρώτο βήμα για να αμβλυνθούν οι ανισότητες στην Υγεία και στην υποχρέωση των φαρμακευτικών εταιρειών να ανακαλύπτουν καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα και να διασφαλίζουν ότι αυτά θα είναι προσβάσιμα στους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη. Η Αθηνά Σταύρου λαμβάνοντας μέρος στη πάνελ με θέμα “Unleashing the power of inclusion in the workplace” (στο  οποίο έλαβαν μέρος η Chief HR Officer της Deloitte Ειρήνη Παναγιωτακοπούλου, ο Μουσικός Άγγελος Πεντάρης, ο Επιχειρηματίας/Παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος και η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνίας της Cepal Hellas Ειρήνη Ψημίτη) απάντησε στο ερώτημα για το αν οι οργανισμοί με ενισχυμένο το στοιχείο του “diversity” είναι εν τέλει συμπεριληπτικοί ως εξής «Αν και αυτοί οι δύο όροι είναι συνδεδεμένοι, δημιουργείται μια σύγχυση. Διαφορετικότητα είναι η ύπαρξη διαφορετικών χαρακτηριστικών που επιδιώκουμε να φέρουν σημαντική αντιπροσώπευση στους οργανισμούς, όπως και στην κοινωνία. Η συμπερίληψη απαιτεί δράση, προσπάθεια, δεν είναι δεδομένη. Απαιτείται αποδοχή, σεβασμός, συνδημιουργία στον εργασιακό χώρο· επομένως δεν ταυτίζονται» και κατέληξε λέγοντας ότι «οι εταιρείες που ασπάζονται τη διαφορετικότητα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν περισσότερο συμπεριληπτικές».