MSD Gives back!

Save Print

April 22, 2024 2:26 pm +00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22 Απριλίου 2024

Ημέρα Εθελοντισμού με επίκεντρο τον Άνθρωπο, τα Ζώα και το Περιβάλλον

 • 18 δράσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα και Καλαμάτα.
 • Οι εθελοντικές δραστηριότητες εστίασαν στην κάλυψη πολλαπλών κοινωνικών αναγκών. 

Η προσφορά στην κοινωνία είναι συνυφασμένη με την κουλτούρα της MSD παγκοσμίως, γι’ αυτό και πάντα ενθαρρύνει και επιβραβεύει την εθελοντική εργασία που προσφέρουν οι εργαζόμενοι της, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 και στο πλαίσιο της πολιτικής εθελοντισμού, MSD Gives back”, οι άνθρωποι της MSD άφησαν για λίγο στην άκρη τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και έδωσαν προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος. Oι δράσεις τους είχαν αντίκτυπο στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα και Κρήτη.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας δήλωσε: «Στην MSD Ελλάδος, αναγνωρίζουμε τη συμβολή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στην εξέλιξη της κοινωνίας και των δομών της. Ενέργειες εθελοντισμού υλοποιούμε όλο το χρόνο αλλά η ημέρα εθελοντισμού κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας. Φέτος για άλλη μια φορά ενώσαμε τις δυνάμεις μας και εκφράσαμε έμπρακτα την υποστήριξη μας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και τα ζώα και το περιβάλλον. Το χαμόγελο των ανθρώπων, η χαρά των ζώων αλλά και η ομορφιά του περιβάλλοντος μας έδωσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση.  Με αφοσίωση και πίστη στο όραμά μας για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, αλλά και τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε και να στηρίζουμε αντίστοιχες ενέργειες».

Η Ημέρα Εθελοντισμού 2024, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, περιλάμβανε 18 δράσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα και Κρήτη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις και δημοτικές αρχές, ως εξής:

Στην Αττική,

 • Εθελοντική εργασία (ταξινόμηση ειδών, προετοιμασία πακέτων με είδη πρώτης ανάγκης κ.α.) στο Humanity Greece,
 • Καθαρισμός και απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών από τον Υμηττό σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού,
 • Καθαρισμός της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ιωάννα» της Πειραϊκής Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ),
 • Καθαρισμός παραλίας στον Άλιμο,
 • Στήριξη/συνοδεία ηλικιωμένων ατόμων από τα ΚΑΠΗ Αλίμου σε δράση περιπάτου των «Γιατρών του Κόσμου»,
 • Καθαρισμός και φροντίδα σκύλων του καταφυγίου Dog’s Voice στο Μαρκόπουλο,
 • Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος» του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Αγία Παρασκευή,
 • Τακτοποίηση ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μαρούσι, 
 • Τρία δημιουργικά εργαστήρια για την κατασκευή πασχαλινών ειδών που προσφέρθηκαν σε ΠΕΚ/ΑμεΑ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) και Make a Wish Ελλάδος.

 Στη Θεσσαλονίκη,

 • Καθαρισμός περιπατητικού δρόμου στην περιοχή της Πυλαίας σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη,
 • Καθαρισμός του Δημοτικού Πάρκου Ελαιoράματος στην περιοχή της Πυλαία σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στον Βόλο,

 • Καθαριότητα και τακτοποίηση ειδών πρώτης ανάγκης στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Στο Ηράκλειο Κρήτης,

 • Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Στην Πάτρα,

 • Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του «Χαμόγελου του Παιδιού»,
 • Εθελοντική εργασία στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Στην Καλαμάτα,

 • Ταξινόμηση ειδών στην αποθήκη του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το παραπάνω δελτίο τύπου, είναι καθαρά πληροφοριακό και δεν έχει προωθητικό χαρακτήρα. Αφορά αποκλειστικά επαγγελματίες υγείας ή δημοσιογράφους που ασχολούνται με θέματα υγείας σε μέσα επικοινωνίας που απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc σε ΗΠΑ και Καναδά, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για ένα σκοπό: Να σώζουμε και να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τη δύναμη της επιστήμης. Για περισσότερα από 130 χρόνια, δίνουμε ελπίδα στην ανθρωπότητα μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών φαρμάκων και εμβολίων. Επιδιώκουμε να είμαστε η κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία έρευνας στον κόσμο και σήμερα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή έρευνας, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για την υγεία που προωθούν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Ενθαρρύνουμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, καθημερινά για να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube.