MSD: Διπλή διάκριση για τις δράσεις της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Save Print

June 23, 2022 12:12 pm +00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 Ιουνίου 2022

Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022

Διπλή διάκριση έλαβε η MSD στο θεσμό «Bravo! Sustainability Dialogue & Awards 2022». Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο Πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022 με στόχο την ανάδειξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης ως ουσιαστικής στρατηγικής επιλογής για τις επιχειρήσεις.

Η MSD Ελλάδας, διακρίθηκε για τις δράσεις της σχετικά με το «Diversity & Inclusion – Πρωτοβουλίες υποστήριξης της διαφορετικότητας & της συμπερίληψης στην MSD» στην θεματική Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πυλώνας ΚΟΙΝΩΝΙΑ, καθώς και για την εκπαιδευτική αντικαπνιστική πρωτοβουλία «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ» : μια νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με το κάπνισμα», στην θεματική Κοινωνική Ένταξη & Ισότιμη Πρόσβαση, στον Πυλώνα ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.

Συγκεκριμένα, το «Diversity & Inclusion» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της MSD, η οποία θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους ίδιους τους ανθρώπους της. Η εταιρεία, με επιλογές που προάγουν τις ίσες ευκαιρίες και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος με συμπερίληψη και χωρίς αποκλεισμούς. Ταυτόχρονα, η MSD μέσα από τα ενεργά εταιρικά της δίκτυα όπως το Women’s Network και το Next Generation Network και ειδικά προγράμματα, προσφέρει δυνατότητες συνεχούς μάθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης, προωθεί την ευημερία και την πολυμορφία, ενώ παράλληλα επιδιώκει για το προσωπικό της τη διασφάλιση της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.  

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με τίτλο «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ», https://ygeiamouzoimou.gr/ έχει στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και συνολικά της σχολικής κοινότητας σχετικά με την αποφυγή του καπνίσματος για τη διατήρηση καλής υγείας. Σε αυτήν την πρωτοβουλία φορέας υλοποίησης ήταν το QualityNet Foundation και είχε την επιστημονική αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) καθώς και την υποστήριξη της MSD για το 2021.  Μέσω του προγράμματος, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν για μια σειρά από θέματα όπως πρόληψη του καπνίσματος, διατροφή, σωματική δραστηριότητα, καλλιέργεια αυτοεκτίμησης, φιλία και κοινωνική συναναστροφή.

Με τις δράσεις αυτές, η MSD ανταποκρίνεται σε σύγχρονες ανάγκες και επενδύει στους ανθρώπους και την κοινωνία, δημιουργώντας υπεραξίες και αποδεικνύοντας ότι είναι μια καινοτόμος εταιρεία, που επενδύει με κάθε τρόπο στην βελτίωση της κάθε ζωής.

Θεσμός Bravo

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc σε ΗΠΑ και Καναδά, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για ένα σκοπό: Να σώζουμε και να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τη δύναμη της επιστήμης. Για περισσότερα από 130 χρόνια, δίνουμε ελπίδα στην ανθρωπότητα μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών φαρμάκων και εμβολίων. Επιδιώκουμε να είμαστε η κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία έρευνας στον κόσμο και σήμερα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή έρευνας, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για την υγεία που προωθούν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Ενθαρρύνουμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, καθημερινά για να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο  FacebookTwitterLinkedIn και YouTube.