ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 Μαρτίου 2023

 • Σημειώνεται μεγάλη πρόοδος παγκοσμίως και στην Ελλάδα στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
 • Αναγκαία η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου μέσω ενός επικαιροποιημένου Εθνικού Σχεδίου
 • Η ενθάρρυνση της καινοτομίας και της κλινικής έρευνας είναι απαραίτητη, καθώς η κλινική πρακτική μεταβαίνει από τις παραδοσιακές θεραπείες στην ανοσοθεραπεία και την εξατομικευμένη προσέγγιση.

Οι προτεραιότητες σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του καρκίνου, παρουσιάστηκαν στο 3ο ετήσιο συνέδριο του Economist Impact και με θέμα «H ατζέντα της Ελλάδας για τον καρκίνο» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και τη στήριξη της MSD. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Cyril Schiever, Πρόεδρος Mid Europe της MSD και η Vanessa Witte, Ιατρική Διευθύντρια Ογκολογίας EMEAC της MSD.

Στην ομιλία του ο Cyril Schiever, Πρόεδρος Mid-Europe της MSD επεσήμανε τη μεγάλη πρόοδο στον αγώνα κατά του καρκίνου και τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των φορέων, ώστε να συνεχίζουν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην καινοτομία.

«Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην αντιμετώπιση του καρκίνου τα τελευταία χρόνια. Η πρόοδος αυτή εμφανίζεται στον τομέα της πρόληψης με εμβόλια που μπορούν να προλαμβάνουν ορισμένους τύπους καρκίνου, με νέες διαγνωστικές μεθόδους και προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και με νέες καινοτόμες θεραπείες που μπορούν να διατεθούν σε πρωιμότερα στάδια του καρκίνου».

Στα βήματα προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σημαντικό ρόλο θα έχουν η δημιουργία ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον καρκίνο, η εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ο εμβολιασμός HPV αγοριών, η εισαγωγή νέων εθνικών προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου, η σύναψη συμφωνιών αποζημίωσης φαρμάκων για τον καρκίνο με τη φαρμακευτική βιομηχανία, η προώθηση της ψηφιοποίησης της φροντίδας των ασθενών με  καρκίνο, η ανακουφιστική φροντίδα και η κατ’ οίκον νοσηλεία των ασθενών.

Ο κ. Schiever τόνισε ότι σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση διαδραματίζει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου. Αναμένεται να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον εμβολιασμό και την εξάλειψη του HPV. Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου δίνει προτεραιότητα στην έγκαιρη δράση κατά του καρκίνου, μέσω φιλόδοξων προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου και επιμονής σε θεραπείες πρώιμου σταδίου και τονίζει την ανάγκη επιτάχυνσης της ψηφιοποίησης στη φροντίδα των ασθενών με  καρκίνο.

Ο κ. Schiever μίλησε και για την ανάγκη καταπολέμησης των ανισοτήτων στην πρόσβαση και θεραπεία του καρκίνου, καθώς παραμένουν υψηλές οι ανισότητες στην έγκαιρη και κατάλληλη διάγνωση και πρόσβαση σε κατάλληλες θεραπείες. Αναγνωρίζοντας την πρόοδο της Ελλάδας, επεσήμανε ότι οι ανισότητες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την αύξηση της πρόσβασης των ασθενών και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων σε κατάλληλα και υψηλής ποιότητας δεδομένα για όλη την πορεία του ασθενούς με καρκίνο στο σύστημα υγείας, από τη διάγνωση έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση.  

Κλείνοντας, τόνισε τη διάθεση συνεργασίας της MSD με τους αρμόδιους φορείς και αρχές για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης αλλά και τη διάθεση καινοτόμων θεραπειών στους ασθενείς. «Θέλουμε να συμβάλλουμε σε ένα βιωσιμότερο σύστημα υγείας και είμαστε πάντα πρόθυμοι να υποστηρίξουμε την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα εμβόλια και θεραπείες μέσω της συμμετοχής στη διαδικασία HTA και μέσω συμφωνιών με τις αρμόδιες αρχές». Όσον αφορά την καινοτομία, τόνισε ότι η καινοτομία έχει οφέλη για τους ασθενείς και τις κοινωνίες μας. Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να προωθεί την έρευνα και την καινοτομία και οι ασθενείς να έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες.  

Η κυρία Vanessa Witte, Ιατρική Διευθύντρια Ογκολογίας, EMEAC, MSD σημείωσε ότι παρατηρείται μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση του καρκίνου χάρη στις καινοτόμες θεραπείες. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι εντός της τελευταίας δεκαετίας στη διάθεση των ογκολόγων υπάρχουν πάνω από 150 νέες δραστικές ουσίες1 και ότι καταγράφεται σημαντική μετατόπιση της θεραπείας του καρκίνου. Υπάρχει μετάβαση από τις παραδοσιακές δυνατότητες στην ανοσοθεραπεία και την γονιδιακή θεραπεία, δύο «ριζοσπαστικές τεχνολογίες». Ακόμη, υπογράμμισε ότι την τελευταία δεκαετία με την είσοδο της ανοσοθεραπείας έχει παρατηρηθεί αύξηση της αποτελεσματικότητας στη θεραπεία πρώτης γραμμής σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, καθώς οι ασθενείς ανταποκρίνονται και ζουν περισσότερο.  Τέλος, μοιράστηκε μία εικόνα από το μέλλον, καθώς η εξατομικευμένη θεραπεία στην ογκολογία υπόσχεται πολλά. Υπάρχουν νέα εργαλεία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, που θα μπορούν να καθορίζουν τη σωστή θεραπεία για τους σωστούς ασθενείς στη σωστή στιγμή.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc Rahway, NJ, ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού: Χρησιμοποιούμε τη δύναμη των επιστημών αιχμής, για να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 130 χρόνια, φέρνουμε την ελπίδα στους ανθρώπους ανακαλύπτοντας και αναπτύσσοντας σημαντικές θεραπείες και εμβόλια. Φιλοδοξούμε να είμαστε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξέχουσα θέση παγκοσμίως, εστιάζοντας στην εντατική έρευνα, για να συμβάλλουμε στην παροχή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων που προάγουν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Καλλιεργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης και λειτουργούμε υπεύθυνα για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον για όλους τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο FacebookTwitterLinkedIn και YouTube.

 1. https://www.iqvia.com/insights/the-iqvia-institute/reports/global-oncology-trends-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 Νοεμβρίου 2022

2000 ώρες εθελοντισμού από τους εργαζόμενους της MSD το 2022

Το πνεύμα εθελοντισμού χαρακτηρίζει την MSD και οι άνθρωποι της στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “Life Matters” συμμετέχουν σε πλήθος δράσεων όλο το χρόνο και αφιερώνουν μια ολόκληρη ημέρα ετησίως σε πολλαπλές δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Η φετινή ετήσια ημέρα εθελοντισμού ήταν η 25η Νοεμβρίου και οι δράσεις αγκάλιασαν τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τα ζώα.

Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε: «Στην MSD εργαζόμαστε με στόχο να αναπτύξουμε και να προσφέρουμε καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών και την ανακούφιση των ασθενών. Γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε επίσης κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη, να συμβάλλουμε στην υγεία των κοινοτήτων, του πλανήτη, και ευρύτερα της κοινωνίας μας. Οι  εθελοντικές μας δράσεις, αποτελούν μέρος του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “Life Matters” και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι άνθρωποι μας τις αγκαλιάζουν με τόσο κέφι και αφοσίωση καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Αναλυτικά οι δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν οι ακόλουθες:

Στην Αττική

 • Καθαρισμός της παραλίας Αλίμου σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου
 • Μαγείρεμα και συσκευασία τροφίμων για την Κοινωνική Κουζίνα «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
 • Δημιουργικό Εργαστήρι – Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών για το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΠΕΚ/ΑμεΑ» στα γραφεία της MSD
 • Καθαρισμός της Ελεύθερης Παραλίας Αλίμου, κάτω από το άγαλμα Σαράφη
 • Δημιουργικό Εργαστήρι – Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Καρτών για τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό  «Make a Wish» στα γραφεία της MSD
 • Δημιουργικό Εργαστήρι για το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΛΕΠΑΠ» στα γραφεία της MSD
 • Καθαρισμός των εκβολών του ρέματος της Πικροδάφνης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου
 • Τακτοποίηση ειδών στο «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», στο Μαρούσι
 • Βοήθεια προετοιμασίας για τον χειμώνα στο «Καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης» και βόλτα με τα φιλοξενούμενα σκυλάκια
 • Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήριο στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος» του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», στην Αγία Παρασκευή

Στην. Β. Ελλάδα

 • Δημιουργικό Εργαστήρι για την Κατασκευή Στολιδιών για τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Σύλλογος Συνδρόμου Down», στην Καλαμαριά

Στην Κρήτη

 • Ταξινόμηση ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Στήριξης, για τον εθελοντικό οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», στα Χανιά
 • Ταξινόμηση ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας και Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι, για τον εθελοντικό οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», στο Ηράκλειο

Στην Πάτρα

 • Ταξινόμηση ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Στήριξης, για τον εθελοντικό οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού»

Επιπλέον, στις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό – διαδραστικό σεμινάριο “Labyrinth of Senses”, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “KINITRON”, στο 26ο Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, όπου η εθελοντική ομάδα της εταιρείας θα βοηθήσει στη στελέχωση των εργαστηρίων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία μέσω της πολιτικής “MSDGivesBack”, δίνει σε κάθε εργαζόμενό την ευκαιρία να διαθέσει έως και 40 ώρες αμειβόμενου χρόνου ετησίως, για να προσφέρει εθελοντική εργασία.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc Rahway, NJ, ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού: Χρησιμοποιούμε τη δύναμη των επιστημών αιχμής, για να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 130 χρόνια, φέρνουμε την ελπίδα στους ανθρώπους ανακαλύπτοντας και αναπτύσσοντας σημαντικές θεραπείες και εμβόλια. Φιλοδοξούμε να είμαστε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξέχουσα θέση παγκοσμίως, εστιάζοντας στην εντατική έρευνα, για να συμβάλλουμε στην παροχή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων που προάγουν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Καλλιεργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης και λειτουργούμε υπεύθυνα για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον για όλους τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο FacebookTwitterLinkedIn και YouTube.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Οκτωβρίου 2022

Χρυσό βραβείο απέσπασε η εκπαιδευτική αντικαπνιστική πρωτοβουλία «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ» (https://ygeiamouzoimou.gr/), στα Healthcare Business Awards 2022, η οποία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της MSD, Quality Net και της ΕΟΠΕ. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η καλλιέργεια αντικαπνιστικής κουλτούρας στις νεότερες γενιές, για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα αλλά και η καλλιέργεια υγιεινών προτύπων ζωής που προωθούν την υγεία και την ευεξία.

Μέσω του προγράμματος, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, μαθητές, γονείς και καθηγητές, ενημερώθηκαν για μια σειρά από θέματα όπως πρόληψη του καπνίσματος, διατροφή, σωματική δραστηριότητα, καλλιέργεια αυτοεκτίμησης, φιλία και κοινωνική συναναστροφή.

Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα αποτελεσματικής κοινωνικής παρέμβασης σε θέματα δημόσιας υγείας και να δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο για συνεργασίες σε επίπεδο κοινότητας για θέματα δημόσιας υγείας. Με πρωτοβουλίες όπως αυτή, η MSD αποδεικνύει έμπρακτα πως στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της έχει τον άνθρωπο, ενώ παραμένει πιστή στην αποστολή της να σώζει και να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων παγκοσμίως.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc Rahway, NJ, ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού: Χρησιμοποιούμε τη δύναμη των επιστημών αιχμής, για να να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 130 χρόνια, φέρνουμε την ελπίδα στους ανθρώπους ανακαλύπτοντας και αναπτύσσοντας σημαντικές θεραπείες και εμβόλια.. Φιλοδοξούμε να είμαστε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξέχουσα θέση παγκοσμίως, εστιάζοντας στην εντατική έρευνα, για να συμβάλλουμε στην παροχή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων, που προάγουν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Καλλιεργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης και λειτουργούμε υπεύθυνα για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον για όλους τους ανθρώπους και τις κοινότητες .

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο FacebookTwitterLinkedIn και YouTube.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4 Οκτωβρίου 2022

Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η ενίσχυση της ποικιλομορφίας αποτελούν μέρος του DNA της MSD και τιμώνται διαχρονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάθε χρόνο, ωστόσο, τον Σεπτέμβριο οι αξίες αυτές επικοινωνούνται πιο συστηματικά μέσα από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρίας. Κεντρικό θέμα της φετινής 7ης χρονιάς δράσεων, ήταν τοThe power of collective purpose”.

Τα δίκτυα Women’s Network (WN) και Next Generation Network (NGN), τα οποία στηρίζουν την ενδυνάμωση των γυναικών, την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων ιδεών και την δημιουργία ενός περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, υλοποίησαν και φέτος μια σειρά σημαντικών δράσεων.

Συγκεκριμένα, το Women’s Network, πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με καλεσμένη την Χριστίνα Λεϊμονή, Marketing & Operations Director at Microsoft Greece, Cyprus and Malta και ενεργό μέλος της LGBTQI+ κοινότητας, η οποία, μοιράστηκε με τους υπαλλήλους της εταιρείας την προσωπική της εμπειρία και μίλησε για την ελευθερία της έκφρασης.  

Επίσης, το Next Generation Network, σε συνεργασία με την ΜΚΟ KINITRO, διοργάνωσε στις 26 Σεπτεμβρίου ένα βιωματικό & διαδραστικό εργαστήριο αισθήσεων για την εκπαίδευση γύρω από τις αναπηρίες. Οι συμμετέχοντες, αξιοποιώντας της αισθήσεις τους, κλήθηκαν να ξεπεράσουν διάφορα «εμπόδια», ανακαλύπτοντας έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που έχουν συνηθίσει να βλέπουν, να ακούν και να αγγίζουν. Στόχος αυτής της εμπειρίας ήταν η ενίσχυση της κουλτούρας συμπερίληψης και η παρότρυνση των ανθρώπων να αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα και να γίνονται οι ίδιοι πρεσβευτές της αλλαγής της συμπεριφοράς όλων προς τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, η MSD στηρίζει μια σειρά από Podcasts της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τα οποία δίνουν έμφαση στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στη δημιουργία μιας κοινωνίας συμπεριληπτικής, που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και το πάθος για τη ζωή!

«Η διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA της MSD και στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και αναγνωρίζεται η αξία τους. Οφείλουμε ως Οργανισμός να συμβάλλουμε στην αλλαγή που όλοι θέλουμε να δούμε στον κόσμο, για μια κοινωνία πιο συμπεριληπτική , που αγκαλιάζει και αποδέχεται τη διαφορετικότητα», δήλωσε η Αθηνά Σταύρου, HR Lead MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας. 

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc Rahway, NJ, ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού: Χρησιμοποιούμε τη δύναμη των επιστημών αιχμής, για να να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 130 χρόνια, φέρνουμε την ελπίδα στους ανθρώπους ανακαλύπτοντας και αναπτύσσοντας σημαντικές θεραπείες και εμβόλια.. Φιλοδοξούμε να είμαστε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξέχουσα θέση παγκοσμίως, εστιάζοντας στην εντατική έρευνα, για να συμβάλλουμε στην παροχή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων, που προάγουν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Καλλιεργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης και λειτουργούμε υπεύθυνα για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον για όλους τους ανθρώπους και τις κοινότητες .

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο FacebookTwitterLinkedIn και YouTube.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 Ιουνίου 2022

Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022

Διπλή διάκριση έλαβε η MSD στο θεσμό «Bravo! Sustainability Dialogue & Awards 2022». Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο Πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022 με στόχο την ανάδειξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης ως ουσιαστικής στρατηγικής επιλογής για τις επιχειρήσεις.

Η MSD Ελλάδας, διακρίθηκε για τις δράσεις της σχετικά με το «Diversity & Inclusion – Πρωτοβουλίες υποστήριξης της διαφορετικότητας & της συμπερίληψης στην MSD» στην θεματική Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πυλώνας ΚΟΙΝΩΝΙΑ, καθώς και για την εκπαιδευτική αντικαπνιστική πρωτοβουλία «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ» : μια νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με το κάπνισμα», στην θεματική Κοινωνική Ένταξη & Ισότιμη Πρόσβαση, στον Πυλώνα ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.

Συγκεκριμένα, το «Diversity & Inclusion» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της MSD, η οποία θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους ίδιους τους ανθρώπους της. Η εταιρεία, με επιλογές που προάγουν τις ίσες ευκαιρίες και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος με συμπερίληψη και χωρίς αποκλεισμούς. Ταυτόχρονα, η MSD μέσα από τα ενεργά εταιρικά της δίκτυα όπως το Women’s Network και το Next Generation Network και ειδικά προγράμματα, προσφέρει δυνατότητες συνεχούς μάθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης, προωθεί την ευημερία και την πολυμορφία, ενώ παράλληλα επιδιώκει για το προσωπικό της τη διασφάλιση της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.  

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με τίτλο «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ», https://ygeiamouzoimou.gr/ έχει στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και συνολικά της σχολικής κοινότητας σχετικά με την αποφυγή του καπνίσματος για τη διατήρηση καλής υγείας. Σε αυτήν την πρωτοβουλία φορέας υλοποίησης ήταν το QualityNet Foundation και είχε την επιστημονική αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) καθώς και την υποστήριξη της MSD για το 2021.  Μέσω του προγράμματος, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν για μια σειρά από θέματα όπως πρόληψη του καπνίσματος, διατροφή, σωματική δραστηριότητα, καλλιέργεια αυτοεκτίμησης, φιλία και κοινωνική συναναστροφή.

Με τις δράσεις αυτές, η MSD ανταποκρίνεται σε σύγχρονες ανάγκες και επενδύει στους ανθρώπους και την κοινωνία, δημιουργώντας υπεραξίες και αποδεικνύοντας ότι είναι μια καινοτόμος εταιρεία, που επενδύει με κάθε τρόπο στην βελτίωση της κάθε ζωής.

Θεσμός Bravo

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc σε ΗΠΑ και Καναδά, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για ένα σκοπό: Να σώζουμε και να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τη δύναμη της επιστήμης. Για περισσότερα από 130 χρόνια, δίνουμε ελπίδα στην ανθρωπότητα μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών φαρμάκων και εμβολίων. Επιδιώκουμε να είμαστε η κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία έρευνας στον κόσμο και σήμερα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή έρευνας, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για την υγεία που προωθούν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Ενθαρρύνουμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, καθημερινά για να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο  FacebookTwitterLinkedIn και YouTube.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 Μαΐου 2022

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης. Πιο συγκεκριμένα χορηγεί διετείς υποτροφίες σε δυο γυναίκες μέλη του Συνδέσμου για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα, συνολικής αξίας 7.200 ευρώ.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της γυναικείας κακοποίησης παραμένει επιτακτική, καθώς η πανδημία αύξησε τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το 43% των γυναικών στην Ε.Ε έχει βιώσει κάποια μορφή ψυχολογικής βίας από το σύντροφό τους και μάλιστα από την ηλικία των 15 ετών1. Σύμφωνα με την 1η ετήσια έκθεση για τη βία κατά των γυναικών που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το 45% των γυναικών θυμάτων βίας φαίνεται να είναι άνεργο. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ενδυνάμωση των γυναικών και την τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητάς τους.

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την παροχή υποτροφιών σε δύο μέλη του Συλλόγου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου κ. Μαίρη Παχιαδάκη, δήλωσε : “Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Διοίκηση και το προσωπικό της MSD για τις δύο χορηγίες που μας πρόσφεραν, δίνοντας την ευκαιρία σε δύο κακοποιημένες γυναίκες να τις χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο ζωής ώστε να προχωρήσουν μπροστά και να επανενταχθούν στην κοινωνία. Είμαστε συγκινημένοι για την εξαιρετική κίνησή της MSD που για μας σημαίνει την αναγνώριση των πολύχρονων επίπονων προσπαθειών μας στον δύσκολο τομέα της κακοποίησης”.

Η Agata Jakoncic, Managing Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέφερε: «Γνώρισα από κοντά το έργο του Συνδέσμου και με συγκίνησε η προσπάθεια τους για να βοηθήσουν την γυναίκα να βγει από τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης. Οι υποτροφίες σπουδών σίγουρα θα αποτελέσουν ένα μέσο ενδυνάμωσης της γυναίκας αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό στην Ελλάδα. Είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε την γυναίκα, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, προκειμένου να αναπτύξει στάση μηδενικής ανοχής στη βία και την κακοποίηση. 

Την ετήσια συνάντηση της MSD τίμησε με την παρουσία του ο Kρητικός παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ενώ οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου. Ο Αντώνης Τσαπατάκης αφηγήθηκε τη δική του ιστορία ζωής, και μίλησε για τη δύναμή του να ξεπερνάει τα εμπόδια ώστε τελικά να βγαίνει νικητής, τόσο στις αθλητικές δραστηριότητες όσο και στη ζωή. 

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc σε ΗΠΑ και Καναδά, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για ένα σκοπό: Να σώζουμε και να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τη δύναμη της επιστήμης. Για περισσότερα από 130 χρόνια, δίνουμε ελπίδα στην ανθρωπότητα μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών φαρμάκων και εμβολίων. Επιδιώκουμε να είμαστε η κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία έρευνας στον κόσμο και σήμερα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή έρευνας, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για την υγεία που προωθούν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Ενθαρρύνουμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, καθημερινά για να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube.


 1. Kakopoiisi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 Απριλίου 2022

 • Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ) Παιδιών και Εφήβων με σύσταση υπέρ του εμβολιασμού των αγοριών και των κοριτσιών ηλικίας 9-18 ετών έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), συμπεριλαμβανομένων των ομάδων υψηλού κινδύνου.
 • Η συνταγογράφηση του 9δύναμου εμβολίου είναι πλέον διαθέσιμη εξασφαλίζοντας την άμεση πρόσβαση των ενδεδειγμένων ομάδων.
 • Το Υπουργείο Υγείας κινείται με συνέπεια προς τη στρατηγική εξάλειψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέχρι το 2030, απόλυτα εναρμονιζόμενo με τις στρατηγικές του Π.Ο.Υ. και της Ε.Ε.

Στις 23 Μαρτίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας το ανανεωμένο Εθνικό Πρόγραμμα Παιδιών και Εφήβων (ΕΠΕ) έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων1. Σύμφωνα με το νέο ΕΠΕ ο εμβολιασμός έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων ενδείκνυται σε αγόρια και κορίτσια στην ηλικία 9–18 ετών συμπεριλαμβανομένων των ομάδων υψηλού κινδύνου. Η συνταγογράφηση του προτεινόμενου 9δύναμου εμβολίου κατά του HPV είναι πλέον εφικτή μέσω ΗΔΙΚΑ για τους επαγγελματίες υγείας παρέχοντας τη δυνατότητα για πρώτη φορά στα αγόρια να αποκτήσουν πρόσβαση στο εμβόλιο με πλήρη αποζημίωση.

Ο HPV ευθύνεται για το 5% όλων των καρκίνων παγκοσμίως2 , συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και αιδοίου, της κεφαλής & τραχήλου, του πέους, του πρωκτού και των γεννητικών κονδυλωμάτων, επηρεάζοντας σημαντικά και τα δύο φύλα. Ο εμβολιασμός, ως μέσο πρωτογενούς πρόληψης είναι ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό μέτρο δημόσιας υγείας που σώζει ζωές. Πρόσφατη μελέτη3 στην Αγγλία έδειξε ότι ο εμβολιασμός έναντι του ιού ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) μεταξύ 2006-2019 μείωσε κατά 87% τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στα εμβολιασμένα κορίτσια 12-13 ετών. Ως εκ τούτου, η επέκταση του εμβολιασμού στα αγόρια διασφαλίζει τη μελλοντική υγεία αγοριών και κοριτσιών παρέχοντας τους ίσο δικαίωμα πρόσβασης. Αυξάνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού και στα δύο φύλα μπορεί να επιτευχθεί σημαντική μείωση των HPV-σχετιζόμενων νόσων  και καρκίνων στη χώρα μας. 

Η ανακοίνωση και νέα έκδοση του ΕΠΕ μετά από σχετική εισήγηση της Εθνική Επιτροπής Εμβολιασμών έρχεται ως επιστέγασμα της επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργού, κ. Αθανάσιου Πλεύρη από τις αρχές Μαρτίου αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαλείψει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μέχρι το 2030 μέσω του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού με τον εμβολιασμό τόσο αγοριών όσο και κοριτσιών ηλικίας 9-18 ετών. Η Ελλάδα ανήκει πλέον στις 28 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας του Π.Ο.Υ που αποζημιώνουν τον εμβολιασμό των αγοριών από τις συνολικά 47 που αποζημιώνουν τον εμβολιασμό για τον HPV.

Η ένταξη των αγοριών στις συστάσεις εμβολιασμού έναντι του HPV είναι απόλυτα σύμφωνη με τις διεθνείς στρατηγικές των Π.Ο.Υ. και Ε.Ε. που προβλέπουν εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των HPV σχετιζόμενων καρκίνων μέσα από συγκεκριμένους στόχους τα επόμενα έτη. Πιο συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανακοίνωσε4 ότι ο καρκίνος τραχήλου μήτρας θα έχει εξαλειφθεί ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας όταν όλες οι χώρες καταφέρουν να έχουν <4 περιστατικά/100.000 γυναίκες/έτος, κάτι που είναι εφικτό εντός του αιώνα εάν, μέσω μιας Παγκόσμιας 90-70-90  Στρατηγικής , επιτευχθούν μέχρι το 2030 οι εξής τρεις στόχοι :

 • 90% των κοριτσιών <15 ετών να εμβολιαστούν πλήρως κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)                 
 • 70% των γυναικών να εξετασθούν προληπτικά με ένα τεστ υψηλής ακρίβειας (HPV test) σε ηλικία 35 ετών και ξανά σε ηλικία 45 ετών  
 • 90% των γυναικών με (προ)καρκίνο τραχήλου μήτρας να τύχουν ενδεδειγμένης θεραπείας και υποστηρικτικής φροντίδας.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση κατά του καρκίνου5 θέτει ως προτεραιότητα τη διαχείριση των καρκίνων που μπορούν να προληφθούν από τον εμβολιασμό, μεταξύ των οποίων οι σχετιζόμενοι με τον HPV. Στον τομέα της πρόληψης προβλέπεται μεταξύ των κύριων προληπτικών δράσεων (συμπεριλαμβανομένου του προσυμπτωματικού ελέγχου) ο HPV-εμβολιασμός σε ποσοστό μεγαλύτερο του >90% των κοριτσιών και η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού των αγοριών.

Το Υπουργείο Υγείας τόσο με την ανανέωση του ΕΠΕ όσο και με την επικείμενη έκδοση του  Ηλεκτρονικού Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού και τη δημιουργία του Εθνικού μητρώου Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων θέτει τις βάσεις μιας συντονισμένης στρατηγικής δημόσιας υγείας που στηρίζεται στην πρόληψη και στο σχεδιασμό τεκμηριωμένων πολιτικών υγείας με βάση τα δεδομένα.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος Alzheimer, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρωτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.msd.gr, HPV (Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων), Πρόληψη, Ασφάλεια, Εμβολιασμός | HPVirus | Ενημερώσου, Μην αργείς!, Erpiszostir.gr | Έρπης ζωστήρας – Πληροφορίες και πρόληψη, Πνευμονιόκοκκος – MSD και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Τwitter , στο linkedin , στο youtube , και σε facebook & Instagram για ότι αφορά τον τομέα των εμβολίων.


1. https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/emboliasmoi/ethniko-programma-emboliasmwn-epe-paidiwn-kai-efhbwn/10289-ethniko-programma-emboliasmwn-paidiwn-kai-efhbwn-2022

2. https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/infectious-agents/hpv-and-cancer#:~:text=High%2Drisk%20HPVs%20cause%20about,HPV%2Drelated%20cancer%20each%20year

3. https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2689

4. https://www.who.int/news-room/events/detail/2020/11/17/default-calendar/launch-of-the-global-strategy-to-accelerate-the-elimination-of-cervical-cancer

5. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_342

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 Mαρτίου 2022

 • Το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει τον καρκίνο ως εθνική προτεραιότητα μέσα από εμβληματικές δράσεις στην πρόληψη και στην ψηφιοποίηση της υγείας εναρμονιζόμενη με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου.
 • H MSD στηρίζει τη προσπάθεια για οργανωμένες πολιτικές υγείας που αντιμετωπίζουν συνολικά τη φροντίδα του καρκίνου σε όλα τα στάδια βασισμένες σε δεδομένα, δίνοντας έμφαση στην ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών.

Στις 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η υβριδική εκδήλωση του “Economist Impact” με τίτλο: «H ατζέντα της Ελλάδας για τον καρκίνο στην μετά-κορωνοϊό εποχή» υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) με την ευγενική υποστήριξη της MSD. Με γνώμονα τους τέσσερις πυλώνες του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου η ατζέντα του συνεδρίου εστίασε στους τομείς της πρόληψης, της πρώιμης διάγνωσης, της διαχείρισης της νόσου και της επιβίωσης του ογκολογικού ασθενούς με το Υπουργείο Υγείας να προχωρά στην παρουσίαση της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο.

Την εκδήλωση άνοιξε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα. Στέλλα Κυριακίδη μιλώντας για την πορεία του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου, το οποίο αποτελεί την πρώτη πανευρωπαϊκή προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου σε όλα τα στάδια της ασθένειας. Η Επίτροπος τόνισε την αξία της συνεργασίας των κρατών για την εξάλειψη των ανισοτήτων που υπάρχουν σε διεθνές, αλλά και εθνικό επίπεδο και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο επόμενο διάστημα, εκτιμώντας ότι σχεδόν 1 εκατομμύριο ασθενείς στην Ευρώπη δεν έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, λόγω της πανδημίας.

Σε συνέχεια της ομιλίας της ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης έθεσε τις βάσεις της πολιτικής υγείας του Υπουργείου και της ελληνικής κυβέρνησης αναπτυσσόμενη ως μια συνολική δράση που ξεκινά από την πρόληψη, οδηγεί στην γρήγορη διάγνωση, στη γρήγορη θεραπεία και αντιστοίχως στην πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες. Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαλείψει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μέχρι το 2030 μέσω της ανανέωσης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού και τον εμβολιασμό τόσο αγοριών όσο και κοριτσιών ηλικίας 9-18 ετών και την έκδοση ψηφιακού βιβλιαρίου εμβολιασμού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου που προγραμματίζει το Υπουργειο Υγείας μέχρι το τέλος του έτους με τη συνεισφορά των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0».  Η πρώτη εξ ΄αυτών αφορά την διενέργεια δωρεάν μαστογραφίας και δωρεάν εξέτασης αποτελεσμάτων από ιατρό στα πλαίσια του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». Από τον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει επίσης η εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Μίνα Γκάγκα αναγνώρισε τον καρκίνο ως μια μάστιγα της εποχής. Για την αντιμετώπιση του αναφέρθηκε στη πολιτική της χώρας που έχει ως γνώμονα τον ασθενή με στόχο την βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η Αν. Υπουργός έδωσε έμφαση σε νέα μοντέλα παροχής φροντίδας που θα ευνοούν όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους και θα στηρίζονται στην διεπιστημονική συνεργασία.

Αναφερόμενη στο κομμάτι της δημόσιας υγείας η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία εστιάζοντας στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, την παιδική παχυσαρκία, την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και την προαγωγή της υγείας μέσω του σχολείου μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος περιέγραψε τρία εμβληματικά έργα του Εθνικού Ψηφιακού Προγράμματος Αντιμετώπισης του Καρκίνου: α) το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασματικών Νοσημάτων, β) το Ογκολογικό – Αιματολογικό Πληροφοριακό Σύστημα και γ) τα Ψηφιακά Εργαλεία Υποστήριξης Ασθενών τονίζοντας ότι η Ελλάδα με αυτό τον τρόπο συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διάλογο και αλληλοεπιδρά με άλλες χώρες που έχουν καλές πρακτικές όπως το Η.Β. και η Φιλανδία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ στήριξε την εκδήλωση μαζί με έγκριτα μέλη της ογκολογικής επιστημονικής κοινότητας συμμετέχοντας στις συζητήσεις του συνεδρίου σχετικά με την πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση, τη διαχείριση της νόσου και την επιβίωση του ογκολογικού ασθενούς. Η κα. Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα, Πρόεδρος της ΕΟΠΕ παρουσίασε τα τέσσερα σημεία απόλυτης προτεραιότητας για την ΕΟΠΕ στα επόμενα έτη: α) καταγραφή/ψηφιοποίηση στην υγεία και την ογκολογία β) δημιουργία μητρώου καρκίνου και Ηλεκτρονικού Φακέλου Ογκολογικού Ασθενούς (ΗΦΟΑ) σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας, γ) εδραίωση κουλτούρας και πραγματικότητας πρόληψης δ) πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες ογκολογικές θεραπείες και ε) έλεγχος βιοδεικτών.

Ειδική μνεία στην εκδήλωση έγινε για τον καρκίνο του πνεύμονα ως 3η αιτία θανάτου στη χώρα μετά τα καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια1. Στην ξεχωριστή αυτή συζήτηση η Πρόεδρος της ΕΟΠΕ παρουσίασε την πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ για το προτεινόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα και εξέφρασε τη πρόθεση της ΕΟΠΕ να συνεργαστεί με την πολιτεία. Το Σχέδιο οραματίζεται λιγότερους ασθενείς στην Ελλάδα με καρκίνο του πνεύμονα, περισσότερους ασθενείς που επιβιώνουν και καλύτερη εμπειρία για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και τους φροντιστές τους μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα.

Τέλος, η κα. AgataJakoncic, Managing Director της MSD για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, ενθουσιασμένη για την διεξαγωγή της εκδήλωσης δήλωσε σχετικά: «Σήμερα διαπιστώνουμε πόσο σημαντικό είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συγκεντρωνόμαστε γύρω από το τραπέζι του διαλόγου. Η MSD είναι μία εταιρεία που στηρίζει την καινοτομία, προσπαθεί να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο βασιζόμενη σε δεδομένα και είναι στη διάθεση όλων των φορέων για την συν-διαμόρφωση αποτελεσματικών λύσεων που σώζουν τις ζωές των ασθενών με καρκίνο».

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος Alzheimer, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρωτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Τwitter , στο linkedin , στο youtube , και σε facebook & Instagram για ότι αφορά τον τομέα των εμβολίων.


1. State of Health in the EU, Country Health Profile, 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 Μαρτίου 2022

Η Hμέρα της Γυναίκας έχει ξεχωριστή θέση στην MSD. Ως μια εταιρεία που πρεσβεύει ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, η MSD υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών και αναπτυξιακών προγραμμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση της γυναίκας μέσα στην εταιρεία, την πρόοδο των γυναικών σε ανώτερες βαθμίδες ηγεσίας, την προετοιμασία τους για την ανάληψη κρίσιμων ηγετικών ρόλων αλλά και την επανένταξη τους μετά από μια πιθανή παύση στην καριέρα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι γυναίκες αποτελούν το 46% του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην Ελλάδα υπάρχει ίση εκπροσώπηση των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον. Στο σύνολο της εταιρείας το  47% αποτελείται από γυναίκες και 53% από άνδρες, 54% της ομάδας διοίκησης είναι γυναίκες, και 46% των γυναικών βρίσκεται σε managerial ρόλους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας δήλωσε: «Είναι τιμή μου που εργάζομαι σε μια εταιρεία όπως η MSD η οποία μεριμνά για την ισότητα των φύλων στην εργασία και την ανάπτυξη των γυναικών σε κάθε φάση της καριέρας τους αλλά και της ζωής τους. Γνωρίζω καλά ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ισότητα των δυο φύλων, αλλά σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης για τη δημιουργία ενός κόσμου ελεύθερου από προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις. Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω ότι οι πρωτοβουλίες που υλοποιεί το Women’s Network της εταιρείας μας, συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Στην Ελλάδα, το Women’s Network (WN) της MSD υλοποιεί μια σειρά σημαντικών δράσεων με στόχο την ισότητα στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών, την αποφυγή των διακρίσεων και την ενίσχυση των γυναικών στους πολλαπλούς ρόλους που συχνά καλούνται να υπηρετήσουν. Βασική επιδίωξη του δικτύου είναι η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα διακρίνεται για τις ισότιμες ευκαιρίες που παρέχει σε όλες και όλους. Στο πλαίσιο αυτό η MSD Ελλάδος, συνεργάζεται με το Women On Top και έχει υλοποιήσει με επιτυχία τα Εργαστήρια Ηγεσίας (Leadership labs) τους Κύκλους Ενδυνάμωσης (Circles of Empowerment) και το πρόγραμμα Mentoring.

Στα Eργαστήρια Ηγεσίας, 15 Managers ομάδων συμμετείχαν σε δυο δίωρες συναντήσεις και συζήτησαν για τη διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων, την αποτελεσματική επικοινωνία διαφορετικών ομάδων από απόσταση και την ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς.

Μια ακόμη πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Women on Top, αφορούσε στην διενέργεια των Κύκλων Ενδυνάμωσης. O στόχος των συναντήσεων ήταν η ψυχική ενδυνάμωση των γυναικών, η καλλιέργεια της προσωπικής ανθεκτικότητας, η δικτύωση και η διατήρηση των κοινωνικών σχέσεων κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, καθώς και η ενίσχυση σημαντικών δεξιοτήτων όπως είναι: η αποτελεσματική επικοινωνία, η αυτοφροντίδα και η διαχείριση των πολλαπλών ρόλων και του άγχους.

Το πρόγραμμα Mentoring είχε στόχο την ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών με άλλες γυναίκες εκτός οργανισμού. Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων της MSD, μοιράστηκε τη δική του προσωπική εμπειρία και υποστήριξε γυναίκες που σχεδιάζουν τώρα τα δικά τους επαγγελματικά βήματα.

Τέλος, το Women’s Network έχει υλοποιήσει επίσης με επιτυχία σεμινάρια διαλογισμού (mindfulness) και τη Σχολή Γονέων. Tα σεμινάρια διαλογισμού πραγματοποιήθηκαν από την «One breath», κράτησαν συνολικά έξι εβδομάδες, ενώ οι γυναίκες και οι άντρες που το παρακολούθησαν δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι. Η Σχολή Γονέων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής» διήρκησε ένα χρόνο και οι εργαζόμενοι γονείς της MSD εξοικειώθηκαν μεταξύ άλλων σε θεματικές ενότητες όπως διαδίκτυο και εφηβεία, έκφραση σεξουαλικότητας, διατροφή και εφηβεία κ.α

«Μέλημα μας καθημερινά είναι να παρέχουμε στους εργαζόμενους μας την καλύτερη δυνατή εργασιακή εμπειρία καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας τους στην MSD. Μας τιμά η ίση εκπροσώπηση των φύλων και το γεγονός ότι η MSD έχει αναγνωριστεί με HRaward “Best Workplace Diversity & Inclusions Strategy». Για το Women’s Network μίλησε η Σταυρούλα Κοτταρίνου Business Operations Lead της MSD αλλά και Leader του δικτύου η οποία τόνισε ότι «το όραμα του WN είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο οι γυναίκες αισθάνονται άνετα να εκφραστούν, να δημιουργήσουν αλλά και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Να ακουστεί η φωνή τους αλλά και να τιμηθούν οι επιτυχίες τους».

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος Alzheimer, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρωτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Τwitter , στο linkedin , στο youtube , και σε facebook & Instagram για ότι αφορά τον τομέα των εμβολίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Φεβρουαρίου 2022

TheMostSustainable2022

Η MSD συγκαταλέγεται στη λίστα των «The most sustainable companies 2022» για την εφαρμογή πρωτοβουλιών και στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί στην Ελλάδα. Η MSD συμμετείχε στην πρωτοβουλία Sustainability Performance Directory 2022 του Οργανισμού Quality Net Foundation και αναδείχθηκε ανάμεσα στις 31 επιχειρήσεις που δημιουργούν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Κριτήριο στάθηκαν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει στους άξονες Πρόσβαση στην Υγεία, Κοινωνία, Περιβάλλον και Εργαζόμενοι οι οποίοι και εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Life Matters».

Αναφορικά με την πρόσβαση στην υγεία,η ΜSD, φροντίζει να υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, υλοποιεί καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη νοσημάτων και υποστηρίζει δράσεις ασθενών. Για παράδειγμα το 2020, αντιλαμβανόμενη την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα  και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και την ενίσχυση του συστήματος υγείας, η MSD προχώρησε σε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας. Το ποσό της δωρεάς διατέθηκε για την αγορά ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού πάσης φύσεως και μέσων ατομικής προστασίας στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου COVID-19.

Από το 2017 υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τη σημασία του εμβολιασμού κατά του HPV και για τον εμβολιασμό έναντι του έρπητα ζωστήρα. Επιπλέον η MSD υποστηρίζει τις δράσεις των Ενώσεων Ασθενών και μεταξύ άλλων στηρίζει την πρωτοβουλία της ΕΛΟΚ, All.Can, το Δικαίωμα μου από το Κ.Ε.Φ.Ι και το HPV Alliance Greece.To All.Can αποτελεί την Ευρωπαϊκή διεπιστημονική Πλατφόρμα που έχει στόχο την βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων των ασθενών με καρκίνο και τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι , με τίτλο Δικαίωμα μου, προσφέρει  έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά των ασθενών με καρκίνο και τις οικογένειες τους.

H Ελληνική Συμμαχία κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων –HPVAllianceGreece(HPV) είναι η σύμπραξη τριών Συλλόγων Ασθενών, του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας, «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, γυναικών και αντρών, γονέων και μη, καθώς και των φορέων υγείας σχετικά με τον HPV, τις παθήσεις που αυτός προκαλεί και τη σημασία της πρωτογενούς και  δευτερογενούς πρόληψης.

To 2021 ξεκίνησε η υλοποίηση μιας νέας πρωτοποριακής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας με τίτλο «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ» η οποία στόχευσε στην ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με το κάπνισμα αλλά και γενικότερα το ευ ζην. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε σε ψηφιακή πλατφόρμα από τον Οργανισμό Quality Net, έχοντας την επιστημονική αιγίδα της ΕΟΠΕ και την υποστήριξη της MSD. Είχε απήχηση σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος και πέτυχε να ενημερώσει μαθητές και γονείς για θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης, τη φιλία & κοινωνική συναναστροφή.

Εξίσου μεγάλο είναι το έργο που επιτελεί η εταιρία σε θέματα εθελοντισμού, όπου κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι αφιερώνουν περισσότερες από 1500 ώρες σε δράσεις εθελοντισμού, βοηθώντας ΜΚΟ, Δήμους και ευρύτερα Οργανισμούς που καλύπτουν ανάγκες ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.  Κάθε χρόνο η MSD στηρίζει περισσότερους από 15 Οργανισμούς.

Στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, η MSD σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δεσμευτεί:

 • Μέχρι το 2025, να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις λειτουργικές της εγκαταστάσεις, αυξάνοντας την ενεργειακή της απόδοση και εφαρμόζοντας βιώσιμα οικοδομικά πρότυπα
 • Μέχρι το 2030, να μειώσει τις εκπομπές αερίων από την εμπορική της δραστηριότητα κατά  τριάντα τοις εκατό 30%

Στην Ελλάδα η MSD δεν έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις αλλά υλοποιεί πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, το RecycleTogether με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, την μείωση του όγκου αποβλήτων και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Ειδικότερα, στόχος της εταιρίας στην Ελλάδα, είναι η μείωση των απορριμμάτων που παράγονται από τη δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς και η ορθή διαχείριση εκείνων που προκύπτουν, μέσα από την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, ώστε να αξιοποιούνται και να μην καταλήγουν στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων).

Η εταιρική ευθύνη στην MSD αγκαλιάζει και το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρίας, τους ίδιους τους ανθρώπους της. Δομικό χαρακτηριστικό της MSD, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της είναι η καλλιέργεια μιας ποικιλόμορφης και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρας που αγκαλιάζει τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και εκτιμά τη συμβολή του κάθε ατόμου στην εξέλιξη της εταιρίας. H MSD διακρίνεται για ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την πολυμορφία τη διαφορετικότητα και την ευημερία, που δίνει δυνατότητες για συνεχή μάθηση, ανάπτυξη καριέρας και φροντίζει για την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.  Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα φροντίδας των εργαζομένων της MSD αποτελεί το πρόγραμμα LIVEIT, το οποίο φροντίζει να καλύπτει τις ανάγκες σωματικής και ψυχικής υγείας και στηρίζει τους εργαζόμενους στην φροντίδα που πρέπει να δείχνουν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Το πρόγραμμα ανανεώθηκε πρόσφατα για να καλύπτει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πανδημίας.

H MSD Ελλάδος έχει πιστοποιηθεί ως Great Place to Work ενώ πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως Top Employer από το Top Employer Institute.

Η λίστα με τις 31 επιχειρήσεις, δημοσιεύεται εδώ
Sustainability Performance Directory (sustainablegreece2020.com)

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η νόσος Alzheimer, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρωτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Τwitter , στο linkedin , στο youtube , και σε facebook & Instagram για ότι αφορά τον τομέα των εμβολίων.