Περιήγηση επάνω
Είσοδος

ΔΙΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

​​
The module 1.4.1
Χαράσσουμε πορεία προς ένα υγιέστερο μέλλον. Αυτή είναι η δέσμευσή μας.
The module 1.5.3

Στην MSD έχουμε δεσμευτεί να πράττουμε καθημερινά σύμφωνα με την εταιρική μας ευθύνη και με άξονα αυτήν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικότερες προκλήσεις της υγείας. Η υπόσχεση αυτή χαρακτηρίζει όλη την επιχειρηματική μας δραστηριότητα καθώς και τις ατομικές μας ενέργειες. Η δέσμευσή μας να λειτουργούμε με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο επεκτείνεται και στον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να πετύχουμε τους εταιρικούς μας στόχους :

 • Ανακαλύπτοντας έξυπνους και βιώσιμους τρόπους για να επεκτείνουμε παγκοσμίως την πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια με σκοπό την καλύτερη υγεία των ανθρώπων
 • Ανακαλύπτοντας περιβαλλοντικά βιώσιμους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες ανάγκες στα θέματα υγείας του κόσμου, σήμερα αλλά και στο μέλλον
 • Ανακαλύπτοντας καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργαζόμενους και την επιχείρησή μας
 • Ανακαλύπτοντας καλύτερους τρόπους για να χτίσουμε και να ενδυναμώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα, επικοινωνώντας με ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια
The module 1.4.3

​Μήνυμα από τον CEO

Η MSD πρέπει να συνεχίσει να ανακαλύπτει νέους τρόπους για να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις. Έχουμε δεσμευτεί να χαράξουμε πορεία προς ένα υγιέστερο μέλλον με στρατηγικό άξονα την εταιρική μας ευθύνη η οποία διέπει ολόκληρη τη λειτουργία μας. Από την επιστημονική αριστεία, την πελατοκεντρική μας προσέγγιση αλλά και την καινοτομία που μας χαρακτηρίζει σαν εταιρία. Παράλληλα θα συνεχίσουμε διαρκώς να αναζητάμε καλύτερες απαντήσεις, καλύτερες ενέργειες, να πετυχαίνουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

The module 1.4.3

MSD for Mothers

Καθημερινά 1000 γυναίκες πεθαίνουν χωρίς λόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας. Η MSD αφοσιώνεται στο όραμά της, σύμφωνα με το οποίο καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να πεθαίνει ενώ δίνει ζωή. Υπολογίζεται ότι στην επόμενη δεκαετία, μπορεί να πεθάνουν περίπου τρια εκατομμύρια γυναικών από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή στη γέννα. Μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα και πρέπει.

The module 1.4.4

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επαινεί το Πρόγραμμα της εταιρείας MSD το οποίο συμπληρώνει 25 χρόνια επιτυχούς συνεργασίας για την εξάλειψη της νόσου Ογκοκερκίασης γνωστής και ως τύφλωσης των ποταμών

 • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επαινεί το Πρόγραμμα της εταιρείας MSD για τη δωρεάν διάθεση του MECTIZAN® το οποίο έχει συμβάλει στην σχεδόν ολοκληρωτική εξάλειψη της τύφλωσης των ποταμών από το δυτικό ημισφαίριο.
 • Οι προσπάθειες συνεργασίας της MSD και άλλων Διεθνών Οργανισμών έχουν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της μετάδοσης της νόσου στις τέσσερις από τις έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου ενδημεί η ογκοκερκίαση, καθώς και σε εννέα περιοχές εντός πέντε χωρών της Αφρικής.
 • Η MSD έχει διανείμει δωρεάν περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο θεραπείες σε 117.000 κοινότητες στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Υεμένη.
 • Το Πρόγραμμα Δωρεάς χορήγησης του Mectizan, όντας το μακροβιότερο του είδους του, στοχεύει στην αντιμετώπιση της βασικότερης αιτίας τύφλωσης παγκοσμίως.
The module 1.4.3
The module 1.4.3
The module 1.4.4

Στη 2η θέση στη λίστα του Fortune με τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες για το 2013 ανήλθε η MSD.

Τo περιοδικό Fortune, κάθε χρόνο παρουσιάζει μια λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες φαρμακευτικές εταιρείες, η οποία διαμορφώνεται μέσα από τη συμμετοχή εκατοντάδων αναλυτών, στελεχών και διευθυντών από όλο τον κόσμο. Σε αυτή την αξιολόγηση η MSD έλαβε εφέτος τη 2η θέση και αξιολογήθηκε με βάση τα 9 ακόλουθα κριτήρια:

 • καινοτομία
 • διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού
 • αξιοποίηση εταιρικών πόρων
 • κοινωνική ευθύνη
 • ποιότητα διαχείρισης
 • οικονομική ευρωστία
 • μακροπρόθεσμη επένδυση
 • ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών
 • παγκόσμια ανταγωνιστικότητα

Η MSD επίσης συγκέντρωσε μεγαλύτερη βαθμολογία το 2013 σε σύγκριση με το 2012 σε επτά από τα εννιά χαρακτηριστικά που μετρώνται σε αυτή την ετήσια έρευνα του Fortune.

 • Τη μεγαλύτερη πρόοδο σημείωσε στις κατηγορίες «Μακροπρόθεσμη επένδυση» - και «Οικονομική Ευρωστία» κατακτώντας υπερήφανα τη 2η θέση.
 • Η MSD βελτιώθηκε επίσης στις κατηγορίες «Αξιοποίηση εταιρικών πόρων» και είναι στην 3η θέση και «Διαχείριση ανθρώπινων πόρων» , ανεβαίνοντας πλέον στην 4η θέση.

Η λίστα του περιοδικού Fortune είναι αποτέλεσμα εκτενούς εξέτασης και ανάλυσης εκατοντάδων εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

The module 1.4.4

Το 2013 Energy Star Sustained Excellence Award, απονεμήθηκε στην MSD από την Αμερικάνικη Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας για 8η συνεχή χρονιά.

Η MSD έλαβε τον τίτλο ENERGY STAR 2013 Partner of the Year και το βραβείο ENERGY STAR 2013 Sustained Excellence Award από την Αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), για τη συνεχή βελτίωση της ενεργειακής της απόδοσης και την ηγετική της θέση στον τομέα της διαχείριση της ενέργειας, τόσο στο φαρμακευτικό όσο και στο βιομηχανικό κλάδο.

Η MSD είναι συνεργάτης του προγράμματος ENERGY STAR από το 1995 και βραβεύεται από την EPA εδώ και οκτώ συναπτά έτη.

Το βραβείο αναγνωρίζει τα επιτεύγματα της MSD στο πρόγραμμα ενεργειακής διαχείρισης και επιβραβεύει τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρίας, δύο κεντρικές εγκαταστάσεις γραφείων και ένα μεγάλο κτίριο συγκέντρωσης δεδομένων έρευνας.

The module 1.4.4
The module 1.6.*

The module 1.6.*