Περιήγηση επάνω
Είσοδος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ MSD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

The module 1.4.1
The module 1.5.1

Media Contact: Δρ.Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
210 98 97 312
Σέβη Σφακιανάκη
210 98 97 411

 

Ο κ. Haseeb Ahmad ανέλαβε νέος Διευθύνων Σύμβουλος της MSD για την  Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

14 Ιανουαρίου 2014 - Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέλαβε, από τις 13 Ιανουαρίου 2014, ο κ. Haseeb Ahmad, αντικαθιστώντας τον κ. Karim Mikhail, ο οποίος πρόσφατα προήχθη ως Emerging Markets Operations Leader. 

Ο κ. Marc Princen, Πρόεδρος της Mid –European Region της MSD,  σχολιάζοντας το νέο ρόλο του Haseeb, δήλωσε σχετικά: «η MSD στην Ελλάδα έχει ως βασική της αποστολή την εκπλήρωση των αναγκών των πελατών της, στο πλαίσιο του ταχέως εξελισσόμενου περιβάλλοντος υγείας και την επέκταση της πρόσβασης των ασθενών στα προϊόντα της, μέσα από φαρμακευτικές και εμπορικές καινοτομίες όπως επίσης και συνεργασίες. Υπό την ηγετική καθοδήγηση του Haseeb, η ομάδα της MSD στην Ελλάδα επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου»

Ο κ. Haseeb Ahmad γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Liverpool, Μεγάλης Βρετανίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην MSD Μεγάλης Βρετανίας στο πεδίο της ιατρικής ενημέρωσης και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Product Manager στην GSK, κατόπιν στην IVAX Pharmaceuticals UK.  Το 2002 εντάχθηκε στην Schering – Plough όπου και ανέλαβε πλήθος ρόλων αυξημένης ευθύνης. Εργάσθηκε  σε θέσεις Marketing, Sales, Marketing Management & Market Access υλοποιώντας με επιτυχία και ξεπερνώντας ακόμη τους στόχους της εταιρίας. Το 2008, σε συνέχεια μιας επιτυχημένης πορείας ως Country Manager στην Schering Plough Ιρλανδίας - στο πλαίσιο της οποίας η Schering - Plough αναπτύχθηκε από την 35η στην 12η θέση αναδεικνύοντας την στην  ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία - ο κ. Ahmad ανέλαβε Business Unit Director Primary Care της Schering- Plough στη Μεγάλη Βρετανία. 

Μετά την συγχώνευση της MSD με την Schering- Plough, o κ. Ahmad ανέλαβε τη Διεύθυνση του τομέα Strategy & Operations της MSD στη Μεγάλη Βρετανία. Κατά τη διετή θητεία του σε αυτή τη θέση, ηγήθηκε με επιτυχία της στρατηγικής ανάπτυξης και υλοποίησης των στόχων της εταιρίας καθώς και της οργανωτικής της εξέλιξης. Οι ηγετικές ικανότητές του, τα ιδιαίτερα υψηλά επιτεύγματα και η εστίαση στα αποτελέσματα τον οδήγησαν σε διεθνή ρόλο αναλαμβάνοντας τον Νοέμβριο του 2011 τη θέση του Executive Director, Strategy & New Ventures για την Ευρώπη και τον Καναδά. Από τη θέση αυτή, ο Haseeb Ahmad ανέπτυξε τη στρατηγική για νέες καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείς διαχείρισης των κλινικών αλλαγών, της πληροφορικής και της τηλεϊατρικής. 

Συνεχίζοντας, ο κ. Marc Princen ανέφερε : «είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που ένας συνάδελφος όπως ο Haseeb, θα ηγηθεί της MSD στην Ελλάδα. Ο Haseeb έχει αναλάβει ένα μεγάλο εύρος θέσεων υψηλής ευθύνης στον Όμιλο και έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις. Η στρατηγική του ματιά, η δυνατότητά του να δίνει λύσεις σε σημαντικά θέματα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύει τα ταλέντα των ανθρώπων, με κάνουν να πιστεύω ότι η MSD θα προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα την αναπτυξιακή της πορεία για τα επόμενα έτη. Του εύχομαι κάθε επιτυχία.» 

Ο κ. Haseeb Ahmad είναι κάτοχος πτυχίου «Business & Marketing» από το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire και έχει επίσης παρακολουθήσει το 12μηνο πρόγραμμα «Executive Management» του Wharton Business School από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.

The module 1.5.2
The module 1.5.3
New Module with Ellipse style
New Module with Ellipse style
The module 1.4.3
The module 1.4.3 with Left image
The module 1.6.*

The module 1.6.*

The module 1.6.*